Cladire Restaurant National Suceava!

Descriere spatiu comercial

Cladire Restaurant National!

 

Restaurant National Suceava a fost poate ultimul bastion al protipendadei sucevene si locul cu ,, staif ,, al municipiului Suceava!

Situata la km 0 al Sucevei, pe Strada Nicolae Balcescu la numarul 5, cladirea a avut diversi proprietari intr-o perioada de aproximativ 200 ani. Actualul imobil a fost construit la inceputul secolului 19 si a functionat initial cu denumirea ,, Casa Institutorului ,, .

La inceputul secolului 20 intra in posesia familiei de boieri Prunkul pe post de resedinta personala. Odata cu instaurarea regimului comunist, familia de boieri armeana vinde imobilul si ulterior acesta intra in posesia statului prin proces de nationalizare.

Nationalizarea casei are loc in perioada 1947 - 1948 iar in anul 1955 este inscrisa in lista monumentelor de patrimoniu cultural. Cel mai probabil acest lucru a fost realizat datorita unor aspecte cum ar fi pozitia centrala, frumusetea cladirii dar si puterea politica a vremii. In anii urmatori imobilul isi schimba denumirea rand pe rand in : ,, Casa Pionerilor ,, , ,, Casa de oaspeti ,, deservind diverse interese ale partidului.

In anul 1966 proprietatea devine Restaurant National, cum va ramane de alfel pana in ziua de astazi in amintirea majoritatii Sucevenilor! Datorita istoriei acestui imobil si a pozitionarii excelente, Restaurantul National, a functionat pana in anul 1990 si a devenit locul protipendadei sucevene. Conform amintirilor multor suceveni, Restaurantul National avea ,, staif ,, si era locul perfect pentru petrecerea timpului liber la vremea respectiva!

Restaurantul functioneaza pana la sfarsitul anilor 1990, dupa care trece in proprietatea unor antreprenori privati. In anii 2000, cladirea dobandeste caracter comercial, insa doar o parte a acesteia este exploatata corespunzator iar o mica parte a cladirii este inchiriata pentru a fi folosita ca fundatie pentru un nou restaurant.

Teren: 1600 m2;

Peste 3800 mp utili de cladire!

Cladirea isi asteapta un nou proprietar!

Cladirea are un excelent potential comercial datorita pozitiei sale strategice in zona "0" a orasului Suceava, acces direct la strada principala Nicolae Balcescu. Cladire in top 5 cele mai mari cladiri din perioada comunista, alaturi de Complex Comercial Bucovina si poate fi o investitie deosebit de profitabila!

Alaturi de potentialul sau economic regasim fara indoiala si pe cel istoric. De fapt, primul deriva din cel de-al doilea, de aceea noul proprietar trebuie sa ia in considerare, ca alaturi de viziune, poate scrie noile file de istorie ale orasului Suceava!

Cladirea a fost renovata complet la interior, inclusiv instalatia electrica si termica! 

 

Pret: 1000 euro/mp util!

Detalii: 0727817187; ID Oferta: APH564

Pret Vanzare: € 3,800,000 
Numar Camere:16
Zona:Ultracentral
Suprafata utila:3800 mp
Reper:Bamca Transilvania - Casa de Cultura!
Structura:Caramida
Vitrina:20 ml
Actualizat la: 11 Octombrie 2023
Numar de afisari: 639

Caracteristici generale

  • Pereti: Lavabil
  • Plansee: Beton Armat
  • Ferestre: Term. PVC
  • Podele: Gresie, Parchet
  • Utilitati: Apa, Canalizare, Curent, Gaz
  • Incalzire: Centrala Termica
  • Servicii: administrare
  • Destinatie Recomandata: Birouri, Fast food, Magazin, Pub, Reprezentanta, Restaurant/bar, Supermarket
  • Alte Dotari: